prettige feestdagen! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Janneke Vreugdenhil - WaarBenJij.nu prettige feestdagen! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Janneke Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

prettige feestdagen!

Blijf op de hoogte en volg Janneke

24 December 2005 | Chili, Santiago de Chile

Hallo lieve iedereen!
Hoe gaat het met jullie? Al in de feeststemming? Oliebollen al gebakken en de kerstlichtjes aan? Al sneeuwpoppen gebouwd? Haha, hier niks van dat alles.... Vanacht om 4 uur vertrek ik met mijn team op weg naar Ecuador en Peru. Heb uiteindelijk toch voor deze outreachbestemming gekozen. Zal niet de makkelijkste worden (wat samenstelling van de groep betreft) maar we kunnen een hoop mooie dingen doen in deze arme landen. Ben erg benieuwd! De reis duurt 4 en een halve dag, dus mijn kerst zal ik dit jaar in de bus doorbrengen... weer eens wat anders. We gaan via Peru naar Ecuador, daar verblijven we 4 weken in een stad, Piura geloof ik. Vervolgens gaan we weer terug naar een plaats in het noorden van Peru, daar blijven we 3 weken en daarna gaan we naar de hoofdstad van Peru, Lima, om daar 2 weken te verblijven. Erg spannend allemaal!
Het is al weer even geleden dat ik een bericht heb geplaatst, de tijd gaat ontzettend snel hier. Vrienden van de kerk in la Pintana zijn een dag langsgeweest, was erg gezellig. We zijn naar Punta de Lobos geweest, een plek aan de kust waar zeeleeuwen schijnen te zijn, niks gezien, maar goed. Wel een hoop pelikanen op de 2 rotsen, echt geweldig! En we zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de outreach. We hebben de laatste lessen achter de rug gehad, zal het wel missen. De School of Biblical Studies had de graduation, mooi om bij te wonen. Verder was er vorige week zaterdag een bruiloft op de basis, leuk om te zien hoe dat er op z´n Chileens aan toe gaat. Afgelopen zondag zijn we heen en weer gereden naar Argentinie.....in totaal 20 uur in de bus, de grens over en weer terug. En dat allemaal voor 2 stempeltjes..... Probleem was dat we een visum nodig hadden omdat we de 3 maanden zouden overschrijden. Normaal gesproken is er iemand die dat kan regelen, maar diegene die er in onze regio over gaat ligt op sterven en er is niemand die het over kan nemen!!!!!! Hoe onbegrijpelijk.....! Maar goed, characterbuilding noemen ze dat geloof ik... Onderweg wel 2 condors gezien, een ontzettend mooi landschap, de hoogste berg van Zuid-Amerika (bijna 7000 meter) en met een papegaai gekust. Weer een hele belevenis. Afgelopen week was het erg druk met de laatste dingetjes regelen, ben nog steeds niet helemaal klaar geloof ik, maar heb tot vanacht 4 uur de tijd. Oh ja, ben ook nog kerstkaartjes aan het knutselen.... wordt een lange termijn project, alvast voor volgend jaar... Gisteren hadden we een kerstviering op de basis, erg leuk! Ieder land moest zichzelf presenteren door iets typisch te koken of te zingen oid. Zingen en dansen zijn nou niet mijn sterkste kanten, dus dacht ik Gluhwein te maken. (lekker makkelijk voor 100 mensen) Maar alcohol wordt hier niet gedronken door christenen, dus ik moest iets anders verzinnen.... oliebollen dan maar. Ik heb gisteren dus voor het eerst in mijn leven oliebollen gebakken! (100 stuks en wel zonder oliebollenmix uit een pakje) Het verliep niet geheel vlekkeloos, maar het gaat om het resultaat toch? Oh ja, heb van de week ook een hondshaai gezien op het strand!! Hij was aangespoeld en leefde nog, heb hem dus goed onderzocht en bekeken, echt geweldig hoe God alles gemaakt heeft! Maar weer geen fototoestel bij me.... helaas, volgende keer misschien?
Lieve mensen, ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle steun (in welke vorm dan ook) voor het afgelopen jaar. Ik wens jullie vanuit Chili (nu nog) het allerbeste toe voor het nieuwe jaar, en dat is God´s zegen. Ik heb de afgelopen maanden een hoop geleerd, over wie God is en wie Hij voor een ieder van ons wil zijn en dat is kortom geweldig! Ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar ben alvast dankbaar met wat ik nu mee kan nemen. En ik wens dat voor een ieder van jullie. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!
Dios te bendiga!!
Janneke

• 24 December 2005 - 22:54

Marja:

Heb gebeden en ook elke keer Peru in mijn gedachten.. het is vast goed zo! Laat je leiden.. . Je bent bijzonder Janneke. Ook hoe je nu weer zo n stukje schrijft, tof!! Succes in de bus. Zing een hoop kerstliedjes!!! En tot in 2006!!!! Kus

• 25 December 2005 - 19:27

Ard En Lin:

hey lieve jan!!!
    echt super dat je eventjes belde op ard zn verjaardag! jammer van de verbinding! hey jan ik vind het rot dat ik telkens niet thuis ben als je belt of dat ik ergens heen moet. precies zoals marja schreef...je bent elke dag wel in mijn gedachten en ik vraag God telkens om goed voor je te zorgen!!! Ik mis je echt jan... we zijn blij dat je het goed hebt daar en we merken echt dat dit iets voor jou is! wat je ook van plan ben jan..je bent i i g ook in ons hartje :-) Hele dikke knuffel van ard en mij

• 25 December 2005 - 19:45

Alexander:

Hi Janneke,

Klinkt goed zeg!!kickke die haai en het surfen...hier in nl alles goed...beetje druk geweest de afgelopen tijd voor kerst maar nu genieten van vrienden en familie...heerlijk...ik word nu in de watten gelegd door mijn ouders ;) Vanuit Scheveningen ook hele fijne dagen toegewenst!!GBU

• 27 December 2005 - 14:18

Sanne:

Sterkte in de bus en met al je verdere gereis & alvast een heel goed 2006 gewenst!

• 04 Januari 2006 - 18:44

Hanneke:

Ha Jan, we zijn benieuwd naar je volgende bericht uit Ecuador! We bidden voor je! Liefs David en Hanneke