Feliz año nuevo!
Blijf op de hoogte en volg Janneke
05 Januari 2006 | Ecuador, Quito
Allereerst een gelukkig nieuwjaar toegewenst, dat het jullie veel goeds en Gods zegen mag brengen!
Ik ben ondertussen aangekomen in Ecuador. Na een reis van 4 en een halve dag zijn we eindelijk in Quito, de hoofdstad van Ecuador beland. De reis was erg vermoeiend (mijn voeten waren na de reis 2 keer zo dik....), in 6 verschillende bussen gezeten en geslapen, maar zeker de moeite waard! We hebben echt een hoop mooie dingen gezien. Van Peru voornamelijk woestijn, was een beetje triest, maar Ecuador, echt een ongelofelijk mooi land! God heeft het echt mooi ontworpen! Onderweg in Ecuador nog een sprinkhanenplaag meegemaakt (hier schijnt het normaal te zijn, maar voor ons was het een plaag...). Op de een of andere manier zijn de dieren hier een stuk groter. We hebben de eerste dagen bij de ouders van een van de leiders gelogeerd (die wonen in Quito) en zijn moeder heeft 2 slakken om haar huis rimpelloos te houden... echt reuzenslakken! (zie foto) Oh ja, oud en nieuw. Sinds we zijn aangekomen ben ik 3 dagen ziek geweest, mijn voedsel kwam er aan alle kanten uit.... dus oud en nieuw heb ik niet heel bewust meegemaakt. Hier vieren ze oud en nieuw weer op een andere manier. Het is hier lekker weer (ookal is het winter) dus iedereen loopt buiten. Veel eettentjes, muziek, veel mensen met maskers, erg gezellig. Het is traditie om poppen te maken (en op je auto te binden, voor je huis te zetten), en de poppen vertegenwoordigen het oude jaar. Om 12 uur ´s nachts worden de poppen op straat verbrand als symbool van de dood van het oude jaar. Dit is nog te volgen. Maar de poppen zijn altijd mannen. Nu de mannen dood zijn, moeten er weer nieuwe mannen (het nieuwe jaar)worden gezocht voor de vrouwen. Dus met oud en nieuw lopen er allemaal mannen verkleed als vrouwen (?) rond, op zoek naar een nieuwe man. Apart!
De komende 2 weken werken we samen met een kerk in Quito. Ik verblijf samen met een meisje uit mijn team bij de pastoor en de rest is in andere families ondergebracht. We hebben op straat geevangeliseerd door middel van drama en dans, we werken mee in de kerk en verder doen we wat God op ons pad brengt. Gisteren zouden we drama in de gevangenis gaan doen. Maar wat bleek, de ex-president van Ecuador die in de gevangenis zit vanwege corruptie werd die nacht met spoed overgebracht naar de gevangenis waar wij zouden evangeliseren, omdat zijn leven in gevaar werd gebracht door celgenoten. Dus er was ontzettend veel politie, cameraploegen etc, wij moeten dus een andere keer terugkomen. We hebben wel kunnen bidden voor de vrouw van de ex-president, zij kwam hem bezoeken. En we zijn op die manier heel even op de nationale tv geweest! (in ons apenpakje met geschminkte gezichten....)Oh ja, we zijn ook nog naar het midden van de aarde geweest, ik heb op de evenaar gestaan! En het schijnt dat je op de evenaar minder weegt...altijd mooi meegenomen. Het eten is hier trouwens heerlijk! En ze hebben veel fruit, echt ongelofelijk! Wel 10 soorten bananen, papayas, ananassen, noem maar op! Genieten dus! Volgens mij was dit het wel weer voor nu. Rest mij jullie alvast een goed weekend te wensen en tot de volgende keer!
Veel liefs vanuit Ecuador en Dios te bendiga!
Jan
06 Januari 2006 - 08:06
Saskia:
He Janneke! De beste wensen voor het nieuwe jaar dat je maar gezond mag blijven!! Wat maak je toch veel mee daar he.. Ga er bijna zelf over nadenken om ook zo'n tocht te maken.
Groetjes Saskia -
06 Januari 2006 - 11:31
Hanneke Vogel:
Lieve Jan, wat is het toch heerlijk om je verhaal te lezen! Een beetje jaloers ben ik wel (vanuit het koude Nederland), maar ik gun het je onwijs. Geniet van alle indrukken en de gezelligheid van de groep en pas goed op jezelf. We blijven voor je bidden! Liefs Hanneke -
06 Januari 2006 - 17:32
Marja:
Hey lieve Jan,
Gelukkig, je been heel huids aangekomen. Nu weer helemaal beter?!! Raar om dan zo ff niks van je te horen terwijl je weer een enorme reis heb mee gemaakt!! Hoop dat je daar ook een super tijd tegemoet gaat!!! Heb je adres en telefoonummer?!! Veel liefs!! Kus..LYT! -
07 Januari 2006 - 08:16
Alexander:
Voor jou ook een heel gelukkig en gezegend nieuwjaar! Superkickke die verhalen...ik krijg er reiskriebels van..Geniet van alles wat God je geeft...super om te horen hoe God mag werken in je leven! Doe voorzichtig! Ciao -
07 Januari 2006 - 18:49
Lian:
Hoi, was leuk je weer gesproken te hebben en ik voel me nu ook wel een beetje verplicht (haha) om hier effe een berichtje achter te laten. Hoop dat je hamster lekker gesmaakt heeft. Dat moet je denk maar niet tegen Hester vertellen...(Hester even je ogen dicht) Leuk om al je verhalen te lezen wat je allemaal meemaakt en cool om te zien en te horen wat God in je leven aan het doen is. Nou, geniet nog even van je weekend maar ik denk dat dat heel anders is als in Nederland. Liefs Lian -
07 Januari 2006 - 21:34
Mama:
wel een erg grote slak, hoor, dan heb ik toch liever een paar rimpeltjes. Was je echt lichter op de evenaar?
Doei, veel liefs mama -
16 Januari 2006 - 20:43
Hessie:
hey jan
heb je egt hamster gegeten???
datis dan zeker op een toostje of so iets ha ha
wel sielig hoor!!!
ik stuur je nog wel eeen langere mail doei kus hessie -
21 Januari 2006 - 11:15
Gerben:
Ha janneke!! Zo te zien en te lezen heb je het erg naar je zin. Ik ga ook binnenkort naar Peru. Misschien zien we elkaar nog!!!;-) Veel plezier verder nog.