weer ´thuis´!! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Janneke Vreugdenhil - WaarBenJij.nu weer ´thuis´!! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Janneke Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

weer ´thuis´!!

Blijf op de hoogte en volg Janneke

09 December 2005 | Chili, Santiago de Chile

Hola!
Daar ben ik weer! Alles goed met jullie? Pakjes uitgepakt en de kerstboom al in huis gehaald? Gek idee wel, hier is het echt heerlijk weer!
Afgelopen maandag zijn we weer terug gekomen in Pichilemu. Wat een heerlijke lucht weer, geen stank, en veel frisse wind! En de zee natuurlijk! Het is goed om weer terug te zijn, maar ook wel jammer om de kerk en iedereen daar achter te laten. Dat dachten ze daar ook en daarom komen ze ons dit weekend in Pichilemu opzoeken, gezellig!
Deze week zijn de lessen weer begonnen en tegelijk ook de voorbereidingen voor de grote outreach. Er zijn 3 bestemmingen: Zambia (Congo was toch te onverantwoord), Ecuador/Peru en Argentina/Paraquay. Ik weet nog niet waar ik heen ga, in ieder geval niet naar Afrika. Dat was wel het plan van het begin af aan, zit ook al vol met inentingen.... maar heb toch besloten om hier in Zuid-Amerika te blijven.
Ik zal het proberen uit te leggen. Hier zijn we allemaal gelijk, iedereen eet hetzelfde, woont in dezelfde minihuisjes, niemand heeft bijzondere bezittingen etc. En daar hou ik van, ik voel me echt thuis hier. Maar toen er bekeken werd wie er wel en niet naar Afrika kon gaan, wat financiele situatie betreft, werd de pijnlijke scheiding tussen het Westen en Zuid-Amerika duidelijk. Het bleek dat het team alleen uit Noord-Amerikanen en Canadesen en ik zou bestaan.... En dat vind ik moeilijk en zal ik waarschijnlijk altijd lastig blijven vinden. En daarom is het denk ik beter dat er iemand van hier naar Afrika gaat in mijn plaats. Voor de mensen hier is het waarschijnlijk de enige kans in hun hele leven en voor mij komt er wel weer een andere mogelijkheid ooit. (hoop ik) En zo niet, dan niet, dat weet God alleen. En hier vertrouwen ze blind op God, ook wat financien betreft. Ze geloven dat God in alles voorziet, en wonder boven wonder, dat gebeurt ook daadwerkelijk! (niet in alle gevallen, maar in veel wel) En ik dacht altijd dat het iets magisch was, Gods voorziening op financieel gebied, maar ineens werd het me duidelijk dat God niet zomaar een geldboom laat groeien. (klinkt misschien suf, maar ik dacht echt dat het iets bovennatuurlijks was...) Het moet wel èrgens vandaan komen. God zet andere mensen in om te geven en nu was het mijn beurt. Voordat ik hier kwam heb ik van een aantal mensen geld ontvangen en volgens mij is het nu voor mij de tijd om te geven, vandaar.
Ik moet dit weekend een keuze maken waar ik dan heen wil....pff altijd lastig keuzes maken.... Dus jullie horen wel waar de reis heen gaat. De kerst zullen we hier nog doorbrengen. Heb een aantal uitnodigingen gehad van vriendinnen die in Chili wonen om kerst bij hun familie te vieren, maar moet nog even kijken. Pff, weer een keuze...
Een fijn weekend toegewenst en veel lieve groetjes vanuit een zonnig Chili!
Jan

• 09 December 2005 - 21:26

Marja:

Super dat je weer thuis bent!!! Wanneer kunnen we weer skype bellen?? Heb een nieuw koptelefoontje!! Leuk die foto 's! Kus

• 18 December 2005 - 17:50

Maarten Voshol:

hey, als je naar peru zou gaan komen we je heeeeeeeeel misschien wel tegen. 30 januari gaan gerben tiekstra, mark buitendijk en ik daar naartoe voor vakantie. maar in ieder geval een hele gezegende outreach!!! groeten, maarten