alweer gewend
Blijf op de hoogte en volg Janneke
03 December 2005 | Chili, Santiago de Chile
Hoe gaat het met jullie? Druk bezig met de gedichten en surprises voor Sinterklaas? Gek idee, hier is het namelijk echt heel erg warm... en dan te bedenken dat jullie onder het genot van kruidnootjes en warme chocomelk pakjes uitpakken... mis het wel hoor! (maar heb hier gelukkig ook van kruidnootjes kunnen genieten, bedankt Martine!!! haha, het was een klomp chocola met kruidnootjes) Maandag gaan we weer terug naar Pichilemu, dan zijn we hier ruim 2 weken geweest. Ondertussen ben ik wel gewend aan de buurt hier en aan de stank. Het is alsof je constant met je neus in de vuilnisbak zit... En een goede douche zou ik ook wel kunnen gebruiken, misschien ruik ik de omgeving daarm niet meer zo sterk... Pf, wel gek om hier te zijn. De mensen hier zijn echt ontzettend vriendelijk en gastvrij! En ze zien ons echt als missionarissen, dat is wel heel gek. Zo voel ik me namelijk helemaal niet! Na de kerkdienst is het gebruikelijk dat mensen voor zich kunnen laten bidden door ons. Heel vreemd, ze kijken echt tegen ons op omdat we missionarissen zijn. We gaan iedere dag de straat op om te evangeliseren, maar het is echt moeilijk om alleen te luisteren en te bidden en verder niks te kunnen doen, niks praktisch. Als je soms ziet in welke omstandigheden sommige mensen leven (en dan te bedenken dat Chili het meest welvarende land van Zuid-Amerika is), dan wil je graag wat meer doen, maar hoe? En dat is ons doel nu niet, we zijn puur aan het evangeliseren en dat vind ik zelf wel lastig. Maar goed, het blijft een bijzondere ervaring! Prostituees hebben we vorige week niet kunnen vinden, we gaan het dit weekend weer proberen. Hier is prostitutie niet legaal, dus het werkt allemaal wat anders dan in Nederland. En we zijn ook een dagje naar Santiago geweest, helaas niet heel veel van de stad gezien. Het gaat allemaal niet zo snel wanneer je met 10 mensen bent....pf, mijn geduld wordt echt iedere dag op de proef gesteld. Het gaat zo sloom hier, geen enkele structuur... maar heeft ook weer zijn charmes, meer aandacht voor elkaar.
Een heel gezellige sinterklaas gewenst en veel liefs vanuit Chili!
Jan
02 December 2005 - 19:13
Martine:
Ha jan, was er al bang voor, maar dacht, laat ik het gewoon proberen, haha. Hoop dat je er toch een beetje van genoten hebt en een klein beetje sinterklaassfeer! Tis hier koud en kijken uit naar de komst van Martijn en Lianne!!! -
04 December 2005 - 17:53
Marja:
Gelukkig ben je wat positiever nu. Laatste dagje. Morgen weer naar huis. Zo zie ik het nu dan even.. spreek je snel! Kus -
05 December 2005 - 18:38
Sanne:
Pfoe, klinkt wel heftig hoor. Ook om constant in een groep te zitten. Ik hoop dat je daar ook wat tijd voor jezelf hebt. Veel succes met alles! -
07 December 2005 - 16:45
Hanneke:
Ha Jan, heerlijke om steeds je mails te lezen. Willemijn vertelde ook al over je verhalen! Sinterklaas is alweer langsgeweest en we gaan nu op naar de kerstdagen. Jammer dat je nu niet in het land bent, maar maak er daar wat gezelligs van. Veel liefs, Han -
07 December 2005 - 19:37
Hessie:
hey jan
je zal vast wel weer blij zijn dat je weer thuis bent:)
mij lijkt het daar geen pretje...........
wij hebben inderdaad sinterklaas gevierd met cadeautjes en gezellig met elkaar. jammer dat je er niet was..........:(
bij ons gaat het wel goed , ik had net mijn rapport gehad en mijn laagste cijfer was een 7 dus ik red het nog wel.........voorlopig.....ha ha
ik heb nu 3 dagen vrij omdat de leraren een of andere vergadering hebben en dan ga ik donderdag op vrijdag bij coby logeren!
en ik ben druk bezig voor een boekverslag en een opstel.........vermoeiend hor!!!!! ik zal denk ik maar moeten wennen.!
ik mail je gauw weer en anders bellen we gauw of chat ik wel weer s een keer ok??
dikke kus hessie en
ik denk aan je he en ik bid voor je!
kus hes -
07 December 2005 - 19:38
Hessie:
hey jan ik wou nog ff kwijt dat ik hoop dat je het daar in cil ook naar je zin hebt en kan genieten!!
kus hess!!!