Cowgirl :)
Door: Janneke
Blijf op de hoogte en volg Janneke
07 Mei 2011 | Soedan, Khartoem
Haha, heb mezelf inmiddels weer een beetje terug gevonden… :). Afgezien van een rottig bericht van het thuisfront, een prima tijd gehad de afgelopen 2 weken. Leuke en boeiende mensen ontmoet, een Sudanees die Nederlands met een zachte ‘g’ praat, een moderne Zuid Soedanese die het niet pikte toen haar man met een tweede vrouw kwam aanzetten en nog een hoop kleurrijke personen :), leuke koninginnedag (avond) gevierd met koude bitterballen en ingevlogen haring… (wat een onzin :)), zelfs een baantje aangeboden gekregen bij het Soedanese Rode Kruis, maar dat helpt me niet met afstuderen… Ook wel interessante ideeën voor onderzoek opgedaan en aangedragen gekregen, maar helaas tot nu toe geen van allen praktisch uitvoerbaar en dat heeft vooral te maken met het gebrek aan contacten, veiligheid en middelen. Maar dinsdag heeft God mn gebeden verhoord denk ik, want ik had een gesprek bij een hulp organisatie (Lutheran World Federation/Department for World Services) en die zaten net verlegen om mensen die een onderzoek (wat al min of meer op poten staat) uit te voeren! Gisteren toestemming gehad van de universiteit in Wageningen en dinsdag vertrek ik naar het veld! Het is de bedoeling dat ik naar Jonglei ga, een staat boven Central Equatoria state (waar ik me nu bevind). En binnen Jonglei naar Duk, Twic East en Uror county. Daar heb je ondanks de officiële vrede nog best wat conflict af en toe. Dat heeft vooral te maken met de stammen die vee houden en in het droge seizoen op zoek gaan naar nattere gebieden voor hun vee en dat botst wel eens met de bevolking die permanent in die gebieden woont. Er is een ‘migration route’ waar de stammen met vee langs trekken en de conflicten en de factoren die conflicten veroorzaken moeten in kaart worden gebracht om te kijken wat ze daar als hulporganisatie voor peace building activities kunnen ondernemen. Ben echt heel benieuwd! Ook is er nog een rebellengroep actief, maar dat is een stuk noordelijker. Dinsdag vlieg ik erheen met de MAF, er was nog een plaatsje gelukkig. Ik kom in de middle of nowhere terecht en de komende tijd zal mn dieet vooral uit bonen en rijst bestaan… straks dus nog maar even naar de markt wat gedroogde dingen kopen voor wat afwisseling :). Het is er wel een beetje gevaarlijk, maar gelukkig zit ik in het security plan van LWF/DWS, dus het gaat vast goed komen!
Echt super bedankt voor alle bemoedigende mailtjes, gesprekken en smsjes de afgelopen tijd :). Als je dan weer even weg bent van alles en iedereen merk je weer heel goed hoe belangrijk het is om vrienden en familie te hebben die met je meeleven. Thanks!
Lieve groetjes vanuit Juba!
janneke
07 Mei 2011 - 08:30
Hedi:
Mooi Janneke! God is good all the time!
Pas goed op jezelf en geniet er lekker van om je research te doen. We blijven bidden! God bless. Hedi -
07 Mei 2011 - 09:00
Carolien:
Hey Jan,
Wat super meis dat je een onderzoek hebt gevonden! Wat een opluchting. Wens je heel veel succes toe en we bidden dat God je een veilige tijd geeft.
HEEEEEEL erg veel liefs van Down Under.
X -
07 Mei 2011 - 09:14
Marijke Zomer:
Hoi Janneke,
Gelukkig het gaat dus goed komen, succes en pas goed op jezelf! -
07 Mei 2011 - 09:22
Jaapstra:
Wat ontzettend fijn voor je dat je aan de slag kan. Veel succes daar. Groeten, Jaap. -
07 Mei 2011 - 10:43
Francina:
Ha Janneke! Gaaf om dit bericht te lezen! Veel suc6 enne... hebben ze daar wel internetverbinding waar je naar toe gaat? Of is dit voorlopig je laatste berichtje. Take care & God bless you! Liefs, Francina -
07 Mei 2011 - 10:53
Shari:
Dit stijgt boven bidden & verwachten uit. Praise Him! Dat de komende tijd veilig mag zijn en dat je onderzoek voorspoedig mag lopen. Binnenkort bij 40+ graden genieten van een ingevlogen Hollandse Nieuwe:-)?
Que Dios te bendiga, querida Jan! -
07 Mei 2011 - 12:28
Marja:
toch schrijvers talent hoor :)
x
07 Mei 2011 - 13:31
Philip:
Hey super dat je je weer hervonden hebt en dat je dan ook nog eens nieuwe kansen aangereikt krijgt! Heel veel succes, hoop dat je geniet daar! -
08 Mei 2011 - 06:17
Tamara:
Heel veel succes en doe voorzichtig! Liefs -
09 Mei 2011 - 08:19
Tien:
Lieve Jan, wat ben ik blij voor je! Echt goed dat je doorgezet hebt. Wow.
Doe je voorzichtig? liefs, Tien -
09 Mei 2011 - 08:22
Suus:
Hey Janneke, wat fijn dat je een onderzoek gevonden hebt. En dat je echt kan gaan doen waar je voor gekomen bent. we bidden voor je en ook voor het thuisfront.
liefs Ard Suus en Bart -
13 Mei 2011 - 13:43
Anne Marijke/ZOA:
Hi lieve Janneke,
Eindelijk even tijd om te lezen wat je allemaal doet. Ik hoop van harte dat je onderzoek voor de LWF/DWS goed uitpakt. Ik mis je nog steeds, je was zo'n fijne collega. Ik zal je in mijn gebeden meenemen. Ik las zo'n mooi vers Rom 15:13, speciaal voor jou.
Bij ZOA alles prima, een hele drukke tijd gehad, nu alles goed.
Dag mooi mens, geniet van alles en iedereen.
Liefs
anne Marijke -
13 Mei 2011 - 18:19
Hey Janneke!
Goed te horen dat je een plekje gevonden hebt. kzat vandaag in de MAFplane vanuit Jonglei State met mensen van de Lutheran World Fed. en toen hoorde ik het. Succes en tot ziens in Juba ?? -
14 Mei 2011 - 19:34
Martine:
Ha Jan,fijn om te horen dat je een plekje heb gevonden. Ik heb skype eindelijke geinstalleerd!