4 weken
Blijf op de hoogte en volg Janneke
23 Oktober 2005 | Chili, Pichilemu
Hier weer even een berichtje van mij. Alles goed met jullie? Leuk weekend gehad?
Hier is alles prima. Drukke week weer gehad, beetje ziek geweest, maar heb het overleefd! Was wel grappig, iedere zaterdagavond gaan we in Pichilemu evangeliseren op straat (om ons voor te bereiden op de outreach) en iedereen had een drama ingestudeerd, was echt super! Ik ben helemaal niet theatraal (wanneer het moet...) maar was echt lachen! We waren allemaal in het zwart, met een wit gezicht, heel bijzonder. Zal nog wel wat foto´s plaatsen. En nu zijn we weer een nieuw mime stuk aan het instuderen. (op een nummer van Rebecca St. James, dat nummer wat jij zo mooi vind Lin!) Verder hebben we dinsdag gevast voor komende week, schijnt wel zwaar te worden. We krijgen deze week de hele week les van een man die gaat spreken over liberation. (weet nog niet precies van wat, maar dat merken we wel, spannend!) Gisteren hebben we de hele zaterdag in en om het plaatselijke ziekenhuisje geklust, geverfd, hout gesprokkeld, en vuil verbrand... op de een of andere manier gooien ze alles uit het raam wanneer ze het niet meer nodig hebben...spuiten enzo? Nog een paar hagedissen gevangen! Echt super lastig om een plafond te verven met Zuid-Amerikanen! Op de een of andere manier hebben ze een compleet andere logica. (en soms lijkt het wel of ze helemaal niet over enige logica beschikken??) Maar discusieren heeft niet zo heel veel zin wanneer je een paar woordjes Spaans spreekt....erg frustrerend! Maar: characterbuilding! Over de outreach weten we iets meer, maar ik weet niet of ik nog mee druf. Best beetje gevaarlijk, ze willen de guerilla's over Jesus vertellen!! (ik moest erom lachen, maar ze zijn echt serieus en geloven dat met God alles mogelijk is! Dat geloof ik ook wel, maar ik weet niet of jullie de film ´Tears of the Sun´ hebben gezien, ik wel en ik wil liever niet in zo´n situaie belanden geloof ik...) Maar goed, we zien wel. Vandaag hebben we vrij en vanmiddag ga ik leren hoe je vuur kan spuwen! Ik hoop dat ik nog wat haar overhou op mijn hoofd.... Het is voor een mars voor Jesus die volgende week zaterdag zal plaatsvinden, ze hebben dan ook een paar artiesten nodig...begint meer op een circus te lijken... Maar als we daarmee mensen kunnen bereiken, super!
Een goede week toegewenst en veel liefs vanuit Chili!
24 Oktober 2005 - 17:00
Alexander:
aloa,
gaaf om te lezen dat het goed met je gaat...hier ook alles goed...ben er wel achter dat het bedrijfsleven niet echt voor mij is...ik mis het onderwijs onwijs...vooral het sociale en het contact met leerlingen en kids...sterkte daar..ik denk aan je en bid voor je..
grz -
26 Oktober 2005 - 19:55
Arie En José:
Hallo Janneke,
Leuk om je berichten te lezen. Je maakt zo heel wat mee met al die verschillende culturen. Een uitdaging! Ook al is het zwaar, je geniet er ook wel van. Dat is belangrijk.
Ja, tot hoever moet je gaan in gelovig vertrouwen op God en je afhankelijk weten van Hem?
We wensen je heel veel geduld en liefde.We bidden voor je.
Mogen we je e-mail adres, is wat fijner schrijven.
Stuur maar naar a.vreugd@filternet.nl
Groetjes -
27 Oktober 2005 - 00:38
Shari:
Hoi Janneke,
Je hebt, zo te lezen, in een paar dagen alle aspecten van een outreach beleefd. Wat maak je veel mee, zeg. Echt indrukwekkend.
Zo te lezen heb je vrij snel de verschillen ontdekt tussen de Latijns-Amerikaanse "logica" en die in NL. Deze ervaring zal over een maanden heel goed van pas komen. Denk je ook niet?
Wat een team daar in Chile... visie voor Congo, guerillas.... We bidden of God ook naar de wens van je hart wil zien bij het vormen van de outreach teams. Ik kijk uit naar je volgende bericht.
Groetjes, Shari. -
29 Oktober 2005 - 10:36
Oma Vreugdenhil:
lieve janneke,
ik rij jou pappa en mamma mee naar familie dag in Putten.
het is een prachtige najaarsdag en we hopen er echt van te genieten.
we zijn er lang niet allemaal dat kan ook niet anders, al die zaterdagsbaantjes.
fijn voor je dat je met je ouders kan emailen , dan kan je in iedergeval je verhaal kwijt en merk je hoe lief ze je hebben.
we hopen zo dat het een onvergetelijke tijd voor je word , maar het leven in nederland met de Here is ook waardevol. vergeet dat niet. rijk ben je met het scheen in je leven dat je van je ouders mee kreeg. vol vertrouwen in God in alle omstandigheden.
Lieve kind, ik dank hester voor het geduld met haar oma om dit berichtje te versturen.
veel liefs van Oma Vreugenhil en hester xxx -
30 Oktober 2005 - 10:14
Saskia:
Jeetje vuurspuwen?! Je mag thuis ook wel even demonstreren hoe je dat doet.. niet inslikken he dat spul! Volgens mij heb je het enorm naar je zin! En beleef je enorm veel..
Heel veel plezier verders.
Kus Saskia